Forceclick and click release twice?

forceclick

#1

Describe the bug
Click and Forceclick should have haptic feedback upon release, but it's doubled sometimes. I solved the problem for single finger by resetting SMC, but for 3 fingers it remains. I'll click once with 3 fingers with a single haptic feedback, then releasing causes two haptic feedbacks.

Affected input device (e.g. MacBook Trackpad, Magic Mouse/Trackpad, Touch Bar, etc.):
Macbook Trackpad

Screenshots
If applicable, add screenshots to help explain your problem. (You can just paste or drag them here)

Device information:

  • Type of Mac: Macbook 13" 2015
  • macOS version: 10.14.3 Mojave
  • BetterTouchTool version: 2.716 (1026)

Additional information (e.g. StackTraces, related issues, screenshots, workarounds, etc.):
Earlier, single finger click and forceclick release both doubled. So I had 4 (four) haptic feedbacks upon full release. Solved with SMC reset.

When BTT is turned off, the problem disappears. I tried setting haptic feedback to "No Feedback" for both options in the screenshot, but it was still there.

Note: Before bug reporting, please make sure you have the latest version of BetterTouchTool and that you have already tried to restart your system :-). If you encounter a crash, please attach a crash log from the macOS Console.app from the "User Diagnostic Reports" section.


#2

Double haptic feedbacks return and go away for both depression and lifting now. It happens with single finger click depressions, so I can feel 4 separate vibrations on click and forceclick.


#3

Try to reset it to the default values:


#4

Thanks for replying Andreas

I reset the values in that window, but once I four-finger swipe to another space as normal, the doubling feedback returns at random for either 1 or 3 fingers. It's sometimes on depression, sometimes on lifting, sometimes only click, sometimes both click+forceclick. There's no pattern from what I see.

Edit: and it all goes away once BTT is closed. I assume it's unlikely OS X is the problem?


#5

Maybe send me a debug export, then I can have a look. It could be some configuration conflict / issue.

To do this: Open the about view in BTT, then click "Export Debug Information". This will create a folder called BetterTouchToolDebug on your desktop. You can send that to andreas@folivora.ai referencing this thread.