Now Playing Touch Bar Widget doesn't show current music after pausing

Describe the bug
I have Now Playing widget in my touchbar with the Line 1 customization "{title} — {artist}" and, after pausing and playing the music again I get a string like " — " (different from the "Paused" string I have for my paused status).

Affected input device (e.g. MacBook Trackpad, Magic Mouse/Trackpad, Touch Bar, etc.):
Touch Bar

Device information:

  • Type of Mac: Macbook Pro
  • macOS version: 10.14.2
  • BetterTouchTool version: 2.716

Additional information (e.g. StackTraces, related issues, screenshots, workarounds, etc.):
If I repeatedly press pause/play quickly it eventually restores.

The player I'm using is iTunes/Apple Music.

Is there any news regarding this issue? I'm starting to feel a bit of disappointment regarding the feedback given here since this bug report of mine doesn't seem to be the only one without a single response for weeks or months.

I understand that it may be difficult to reproduce some bug reports. Or, eventually, even fixing some of them. But there should be an acknowledgement that it's being worked on or, at least, that the bug report was seen by anyone, since it's a paid product.

This is my first time noticing this thread! I can at the very least confirm that this happens all the time. The now playing widget is fairly “unstable” in what song information shows up and when. Additional stability here would be appreciated if it’s something under BTT’s control.

Okay, now that I know this specifically happens after pausing and then playing again, I can't not see it. What's silly is that the album art appears if you pause the music again, and goes away when you start playing. And you also lose all song information display until you either skip to the next track or go back to the beginning of the current track.

Now that we know the specific behavior, I can imagine we can pinpoint the source of the error @Andreas_Hegenberg?

Any progress on this? It continues to be one of the most annoying bugs!

I haven't encountered this issue yet. Does it only happen with a specific player?

No, it happens in all players. This is what I get when playing a track for the first time - notice the lack of album art:

Then, when I pause:

That's correct, but the album art has mysteriously appeared now?

And then when I resume playing:

At this point the album art and the song information are gone. It is impossible to get them back without doing something that would cause the widget to refresh, like switching to a different song. But even then, if you pause again, the same thing will happen.